A képviselőtestület tavaly úgy döntött, hogy néhány utcát lakó-pihenő övezetté nyilvánít. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ott lakó őstermelők, családi gazdálkodók nem mehetnének haza traktoraikkal, holott egyben ott van a telephelyük is.

A polgármester szerint a gazdálkodással foglalkozók nagyobb körültekintés mellett elkerülhették volna a probléma felszínre kerülését. 

Például műtrágyázás idején az ott lakó őstermelők a lakóházuk udvarában betárolt 30-40 tonna vegyianyag kihordását úgy végzik, hogy a szóróberendezést otthon töltik fel, és onnét indulnak ki a földekre. 

Alkalmanként ez egész nap folytonos közlekedéssel jár, amelyet a környezetükben élők, különösen azok, akik nem ilyen tevékenységet folytatnak, nehezen tolerálnak. A polgármester szerint az említett nagy mennyiségű műtrágya potenciális veszélyforrás, mert a műtrágya a bombagyártás alapanyaga is.

A polgármester azt is elmondta, 2004-ben készítették el a település rendezési tervét, melyben a kérdéses terület az Lf-K besorolást kapta, amely kialakult falusias lakóövezetet jelent. Az önkormányzatnak nincs tudomása ezen a területen telephellyel rendelkező mezőgazdasági vállalkozásról, ugyanis ilyen jellegű engedélyezési eljárás lefolytatását senki sem kérte.

Forrás: teol.hu