Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kapitális harcsát fogtak

Egy 56 kilós szürkeharcsát emelt ki a napokban a sötétvölgyi horgásztóból Dorn Ernő.

A bonyhádi pecás – aki 34 éve hódol kedvenc időtöltésének – 15 perces fárasztást követően húzta partra fia, Dávid segítségével a közel két méteres uszonyost, amelyet bodorkával csaltak horogra.

Ernő nem először büszkélkedhet ekkora fogással, korábban szákba terelt egy 16,5 kilós pontyot, 22 kilós busát és több 10 kiló feletti amurt is.

teol.hu

1 Tovább

Kapitális harcsát akasztottak meg a börzsönyi tavon

Balogh Ákos és ifjabb Balogh Péter emelte a partra a fotókon látható halat – nem kis küzdelem árán. A két horgász már régóta „vadászott” a harcsára, és a napokban sikerült is horogra akasztaniuk.

Balogh Ákos hírportálunknak elmondta, hogy négy szál nadállyal és négy piócával csalták lépre a harcsát, amely mindössze húsz másodperc elteltével már „rá is harapott” az ínyencségekre. A két horgász mintegy húsz percig küzdött a hallal, dolgukat a vízbe belógó sok ág, bokor is nehezítette.

A harcsa egy alkalommal majdnem el is menekült, de a zsinór tartotta magát, a két horgász pedig semmiképpen sem akarta feladni. A 170 centiméter hosszú hal több mint 35 kilogrammot nyomott. Balogh Ákos azt is elárulta, hogy miután lemérték, visszaengedték a tóba, hogy más horgásznak is hasonló örömet szerezhessen.


Forrás: teol.hu

0 Tovább

Nem mehetnek haza traktorral a dunaszentgyörgyiek

A képviselőtestület tavaly úgy döntött, hogy néhány utcát lakó-pihenő övezetté nyilvánít. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ott lakó őstermelők, családi gazdálkodók nem mehetnének haza traktoraikkal, holott egyben ott van a telephelyük is.

A polgármester szerint a gazdálkodással foglalkozók nagyobb körültekintés mellett elkerülhették volna a probléma felszínre kerülését. 

Például műtrágyázás idején az ott lakó őstermelők a lakóházuk udvarában betárolt 30-40 tonna vegyianyag kihordását úgy végzik, hogy a szóróberendezést otthon töltik fel, és onnét indulnak ki a földekre. 

Alkalmanként ez egész nap folytonos közlekedéssel jár, amelyet a környezetükben élők, különösen azok, akik nem ilyen tevékenységet folytatnak, nehezen tolerálnak. A polgármester szerint az említett nagy mennyiségű műtrágya potenciális veszélyforrás, mert a műtrágya a bombagyártás alapanyaga is.

A polgármester azt is elmondta, 2004-ben készítették el a település rendezési tervét, melyben a kérdéses terület az Lf-K besorolást kapta, amely kialakult falusias lakóövezetet jelent. Az önkormányzatnak nincs tudomása ezen a területen telephellyel rendelkező mezőgazdasági vállalkozásról, ugyanis ilyen jellegű engedélyezési eljárás lefolytatását senki sem kérte.

Forrás: teol.hu

0 Tovább

tájszólás

blogavatar

Nem Pest.