Egy „szörnyet” fogtak ki a Cibakházi Holt-Tiszából. A pettyes busa félszáz kiló volt, nagyobb mint egy hét éves gyerek, ráadásul még albínó is.

– Őrület! Ilyen hatalmas jószágot talán még nem is láttam! De ilyen furcsát se nagyon, ugyanis a hal albínó volt! – meséli még mindig izgatottan Vass Béla. A martfűi férfi két barátjával ment ki horgászni az elmúlt hétvégén a cibakházi Holt-Tiszára. 

– Egy albínó pettyes busa került horgunkra! Ilyet csak mesterséges körülmények között láttam még, meg szakkönyvekben. És a súlya...! Persze, azonnal kihívtuk Benes Sanyit, a hivatásos halőrt, akivel együtt mértük le: súlya 50,1 kiló, hossza 133, kerülete 98 centi volt. Persze, le is fotóztuk a „szörnyeteget”, a halőr pedig hitelesítette az adatokat. S bár mi sporthorgászok vagyunk, a busát mégsem engedhettük vissza a tóba, ugyanis ez a hal tájidegen errefelé, ráadásul irtózatos mennyiségű ürüléket termel. Így az albínó busát végül odaadtuk valakinek, akinek lábasában egy része már meg is főtt, másik fele a fagyasztójában várakozik, hogy vacsora legyen belőle. Azaz... több vacsora...

További fantasztikus részletek fogásról a szoljon.hu-n