Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Óriáspontyot akasztott a pecás

Ismét a bojlis módszer hozta meg a várva várt sikert: minden korábbi rekordot felülmúlt az a tőponty, melyet a budapesti Kozma Tamás fogott ki.

A 23 kiló 80 dekás hal hossza 82 centiméter. Nagyjából 20 percnyi fárasztás után elégedetten ölelhette magához azóriáspotykát a szerencsés horgász, aki – mint azt utóbbi időben a többi horgász is – visszaengedte a Desedába a halat.

Kovács Gábor csoportvezető halászati őr szerint a fővárosi horgász fogása abszolút desedai rekord. A hivatalos feljegyzések alapján a '70-es évek közepe óta ekkora halat nem emeltek ki a tóból. – A Desedában lévő rengeteg hal és a melegedő időjárás állhat alapvetően a siker hátterében – emelte ki. – Biztos vagyok, hogy ennél nagyobb ponty is lehet a tóban.

Becslésekbe nem kívánt bocsátkozni Kovács Gábor, ám azt megpendítette, hogy bármelyik pillanatban horogra akadhat akár egy 25 kilós példány is.


Forrás: sonline.hu

0 Tovább

Óriáshalak tűntek fel Somogyban

Két hatalmas harcsát és egy óriáspontyot is fogtak a napokban a Desedán. Az egyik harcsa 36, a másik 68 kilogrammos volt, a több mint 18 kilós ponty pedig az év eddigi legnagyobbjának számít.

Örülhetnek a harcsahorgászok: látványosan megindultak a Desedán a nagybajúszú ragadozók, köztük a kapitális példányok is.

A sort a megye kettes magyaregresi labdarúgócsapat mestere, Horváth Gábor nyitotta, aki a répási spiccen, a földnyelv végén 147 cm-es harcsát akasztott; a hal 36 kg-ot nyomott. Hétfőn aztán az első igazán kapitális méretű példány is horogra akadt, pontosabban a partra került; a 184 cm-re nőtt matuzsálemi korú harcsának 68 kg volt a súlya.

Rekord méretű tükörponty

Fűszeres ízesítésű bojlit használt a fiatalember, aki bő tíz percnyi fárasztás után fogta meg élete legnagyobb pontyát. (Az eddigi saját ponty csúcsfogása 13,6 kiló volt, míg az abszolút desedai pontyrekord, amit 2009-ben jegyeztek föl, pedig 22 kiló 70 deka.) Banelli Gergő a disznó-öböl közelében, a 12-es bojlis helyen próbált szerencsét.

– Szombattól keddig, három napon át horgásztam – mondta. – Társam, Balaskó Péter előtte egy hat kilós pontyot fogott, én pedig egy ötkilósat. A fiatalember nagyon örült, hogy az utolsó napon végül egy ekkora hallal hozta össze a sors. Mérlegeléskor kiderült: a hal 18 kilós 32 dekát nyomott, 83 centiméter hosszú volt, kerülete pedig 88 centiméter. Az ilyenkor szokásos fotózás után a tükörpontyot kíméletesen visszaengedték a Desedába.

Forrás: sonline.hu

1 Tovább

Szégyenfalra kerülnek az adósok Böhönyén

Képviselői indítványra májustól közszemlére teszik Böhönyén a harminc napot meghaladó adótartozásokat a falu hirdetőtábláján.

Egyelőre még lista nélküli a böhönyei hivatal előtti hirdetőtábla. Ide kerülnek majd ki azon adósok nevei, akik nem fizették ki időben adókötelezettségeiket. A Heves megyei Makláron hasonlóan döntöttek a képviselők.

Szijártó Henrik böhönyei polgármester mondta el, hogy a legutóbbi testületi ülésen részben a jogharmonizációs követelmények, részben a központi adójogszabályok változása, harmadrészt pedig képviselői indítványra az adótartozások nyilvánosságra hozatala miatt módosították az adórendeletüket. – A törvény már lehetőséget ad arra, hogy az adótartozásokat közszemlére tegyük – folytattaSzijártó Henrik. A polgármester szerint, aki a közzel szembeni kötelezettségeinek nem tesz eleget, az a nyilvánosságra is tartozik: minden adózó állampolgárnak joga van tudni, hogy csak az ő adóját használják fel, vagy a másét is. Hozzátette azt is, hogy sokszor azok a leghangosabbak, a legkritikusabbak és "nagy ötletelők", akik tulajdonképpen nem teljesítik a velük szemben támasztott elvárásokat. 

– Egyrészt a retinenseknek szembesülniük kell azzal is, hogy ezután az egész faluban tudni fogják, hogy nem fizettek. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kis közösségben ennek nagyobb súlya van. Másfelől egy figyelemfelhívó funkciót is betölt, mert biztos vagyok abban, hogy vannak olyanok, akik egyszerűen a napi élet forgatagában elsiklanak felette, nem érzik a súlyát, fontosságát. Ma megkapja a levelet, félreteszi és holnapután már megfeledkezik róla. Remélhetőleg, ha olvassa a nevét, akkor fogja magát és befizeti – fogalmazta meg véleményét a böhönyei polgármester. 

A közszemlére szánt listára azok kerülnek, akiknél harminc napot meghaladó -  magánszemélyeknél ezer forint, jogi személyeknél, cégeknél tízezer forint feletti - adótartozást mutatnak ki.

Forrás: sonline.hu

0 Tovább

A legszebb somogyi lányok

Bár az olvasóink őket látták a legszebbnek, mégis nemet mondanak a szépségiparra. A Sonlány döntő első három helyezettje civil szakmát választana.

Kozma Stefánia nyerte a Sonlány 2011 döntőjét, a kaposvári lány a katolikus gimnáziumban tanul, ahol egészen a finálé végéig nem tudták a társai, hogy benevezett a versenyre.

– Az egyik tanárom gratulált az óra elején a győzelmemhez, ekkor derült csak ki a többiek számára, hogy én is részt vettem a versenyen – mesélte Kozma Stefánia. – Amúgy már a jelentkezés is kalandosra sikeredett, ugyanis édesanyám beszélt rá, miután látta az előző évi nyerteseket a Somogyi Hírlapban, hogy mérettessem meg magam a Sonline-on. A fotózás nagyon gördülékenyen ment, bár még sohasem készült rólam sorozat, egy cseppet sem izgultam. Talán a lellei borkirálynő-választáson szerezett tapasztalok segítettek abban, hogy ne legyek lámpalázas.
A kaposvári gimnazista a jövőben gyerekekkel szeretne foglalkozni, tanítónő akar lenni. A szépségipar szóba se jöhet, bár kötődik hozzá, hiszen szabadidejében barátnői körmeit szépítgeti.

A kaposvári lány eladóként dolgozott, jelenleg azonban nincs munkahelye, állást keres. – Mindenképpen itthon szeretnék maradni, felvetődött a külföldi munkavállalás lehetősége, de elvetettem – így Kocsis Anita.
A Sonlány ezüstérmese szabadidejében sportol, s barátaival bulizni jár, de a wellnesst sem veti meg.

A tanulás tölti ki szinte minden idejét Ábrahám Viktóriának, aki a harmadik lett a versenyünkön. – Siófokon a Kodolányi János Főiskolára járok, ahol egy kétéves idegenforgalmi képzésen veszek részt – mondta. – A sikeres vizsgák után pedig egyetemre szeretnék menni.
A húsz éves Balaton-parti lányt a családja győzte meg, hogy induljon el a versenyünkön. – Már hosszú ideje „rágták a fülemet” – különösen a testvérem –, hogy vegyek részt egy szépségversenyen – avatott be a részletekbe Ábrahám Viktória. – Nem igazán vonzott a színpad, ezért úgy döntöttem, online mutatom meg magam, ráadásul a fotóst,Gáti Kornélt is jól ismertem, így belevágtam a kalandba. Ami először nem ment simán, hiszen nagyon izgultam, a végére azonban már nagyon megtetszett.

Az iskolában a barátai bátorították – nemcsak szavakkal, hanem voksokkal is. Ám ahogy ilyenkor lenni szokott negatív kritika is érkezett, ám a siófoki szépség szerint ők csak irigykedtek.

Forrás: sonline.hu

0 Tovább

tájszólás

blogavatar

Nem Pest.