Bár az olvasóink őket látták a legszebbnek, mégis nemet mondanak a szépségiparra. A Sonlány döntő első három helyezettje civil szakmát választana.

Kozma Stefánia nyerte a Sonlány 2011 döntőjét, a kaposvári lány a katolikus gimnáziumban tanul, ahol egészen a finálé végéig nem tudták a társai, hogy benevezett a versenyre.

– Az egyik tanárom gratulált az óra elején a győzelmemhez, ekkor derült csak ki a többiek számára, hogy én is részt vettem a versenyen – mesélte Kozma Stefánia. – Amúgy már a jelentkezés is kalandosra sikeredett, ugyanis édesanyám beszélt rá, miután látta az előző évi nyerteseket a Somogyi Hírlapban, hogy mérettessem meg magam a Sonline-on. A fotózás nagyon gördülékenyen ment, bár még sohasem készült rólam sorozat, egy cseppet sem izgultam. Talán a lellei borkirálynő-választáson szerezett tapasztalok segítettek abban, hogy ne legyek lámpalázas.
A kaposvári gimnazista a jövőben gyerekekkel szeretne foglalkozni, tanítónő akar lenni. A szépségipar szóba se jöhet, bár kötődik hozzá, hiszen szabadidejében barátnői körmeit szépítgeti.

A kaposvári lány eladóként dolgozott, jelenleg azonban nincs munkahelye, állást keres. – Mindenképpen itthon szeretnék maradni, felvetődött a külföldi munkavállalás lehetősége, de elvetettem – így Kocsis Anita.
A Sonlány ezüstérmese szabadidejében sportol, s barátaival bulizni jár, de a wellnesst sem veti meg.

A tanulás tölti ki szinte minden idejét Ábrahám Viktóriának, aki a harmadik lett a versenyünkön. – Siófokon a Kodolányi János Főiskolára járok, ahol egy kétéves idegenforgalmi képzésen veszek részt – mondta. – A sikeres vizsgák után pedig egyetemre szeretnék menni.
A húsz éves Balaton-parti lányt a családja győzte meg, hogy induljon el a versenyünkön. – Már hosszú ideje „rágták a fülemet” – különösen a testvérem –, hogy vegyek részt egy szépségversenyen – avatott be a részletekbe Ábrahám Viktória. – Nem igazán vonzott a színpad, ezért úgy döntöttem, online mutatom meg magam, ráadásul a fotóst,Gáti Kornélt is jól ismertem, így belevágtam a kalandba. Ami először nem ment simán, hiszen nagyon izgultam, a végére azonban már nagyon megtetszett.

Az iskolában a barátai bátorították – nemcsak szavakkal, hanem voksokkal is. Ám ahogy ilyenkor lenni szokott negatív kritika is érkezett, ám a siófoki szépség szerint ők csak irigykedtek.

Forrás: sonline.hu