Két hatalmas harcsát és egy óriáspontyot is fogtak a napokban a Desedán. Az egyik harcsa 36, a másik 68 kilogrammos volt, a több mint 18 kilós ponty pedig az év eddigi legnagyobbjának számít.

Örülhetnek a harcsahorgászok: látványosan megindultak a Desedán a nagybajúszú ragadozók, köztük a kapitális példányok is.

A sort a megye kettes magyaregresi labdarúgócsapat mestere, Horváth Gábor nyitotta, aki a répási spiccen, a földnyelv végén 147 cm-es harcsát akasztott; a hal 36 kg-ot nyomott. Hétfőn aztán az első igazán kapitális méretű példány is horogra akadt, pontosabban a partra került; a 184 cm-re nőtt matuzsálemi korú harcsának 68 kg volt a súlya.

Rekord méretű tükörponty

Fűszeres ízesítésű bojlit használt a fiatalember, aki bő tíz percnyi fárasztás után fogta meg élete legnagyobb pontyát. (Az eddigi saját ponty csúcsfogása 13,6 kiló volt, míg az abszolút desedai pontyrekord, amit 2009-ben jegyeztek föl, pedig 22 kiló 70 deka.) Banelli Gergő a disznó-öböl közelében, a 12-es bojlis helyen próbált szerencsét.

– Szombattól keddig, három napon át horgásztam – mondta. – Társam, Balaskó Péter előtte egy hat kilós pontyot fogott, én pedig egy ötkilósat. A fiatalember nagyon örült, hogy az utolsó napon végül egy ekkora hallal hozta össze a sors. Mérlegeléskor kiderült: a hal 18 kilós 32 dekát nyomott, 83 centiméter hosszú volt, kerülete pedig 88 centiméter. Az ilyenkor szokásos fotózás után a tükörpontyot kíméletesen visszaengedték a Desedába.

Forrás: sonline.hu