Kisebbfajta tömegverekedés tört ki egy kecskeméti esküvői ruhaszalonban. Összesen tizenkét ordítozó személy – köztük a felháborodott ara – fogadta a helyszínre riasztott rendőröket.

Az eset még kedden történt: az egyik kecskeméti szalonba a városi kapitányság ügyelete küldött járőröket, akik több sérültet találtak, három ember ellen pedig eljárást indítottak. A  rendőrök ugyanis egy átlagos esküvői ruhaszalonra kevésbé jellemző életképet találtak a helyiségben. Tizenkét ember ordítozott egymással, és azzal fogadták a járőröket, hogy korábban tettlegességre is sor került. A szétválasztott veszekedők arról számoltak be, hogy egy esküvői ruha kölcsönzése miatt indult köztük a vita. Szegedről érkeztek a kuncsaftok, összesen hatan. Az előzetes megbeszélés szerint két ruha próbájáról, illetve megvásárlásáról volt szó.

Próba közben azután azon kaptak össze az eladókkal, hogy azok szerződést kívántak velük erről aláíratni. Mivel ennek aláírására nem voltak hajlandók a szegediek – mondván, hogy korábban egyet már aláírtak -, ezért a szalonban dolgozók le akarták segíteni a ruhát az azt próbáló nőről. Ezt azonban a kuncsaftok megakadályoztak. Ezt követően kezdtek dulakodni. Nem csak ütlegelték egymást kézzel, hanem rugdalóztak és egymás haját is rángatták. Egy asszonynak az alkarját harapták meg, másiknak pedig horzsolásos sérülései keletkeztek.

– Egy 63 éves, egy 37 esztendős és egy 21 éves szegedi nőt megalapozottan gyanúsítunk azzal, hogy január 24-én 17 óra körüli időben, az esküvői ruhaszalonban, előzetes szóváltást követően tettleg bántalmaztak három kecskeméti személyt. Akik ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek – erősítette meg információinkat Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sérülések miatt a bántalmazott kecskemétiek magánindítványt terjesztettek elő a rendőrségen. Mivel pedig a bántalmazás miatt a jelenlévők megbotránkoztak, bennük félelem és riadalom alakult ki, ezért a Kecskeméti Rendőr-kapitányság a három szegedi nő ellen csoportosan elkövetett garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt eljárást indított. A gyanúsítottak kihallgatása és a helyszíni szemle még aznap megtörtént.


Forrás: baon.hu