Rettegve indulnak munkába a „vécés nénik” Kiskunfélegyházán. Félnek, mert nap, mint nap fenyegetik, szidják őket. Arról nem is szólva, hogy egyre többen fizetés nélkül távoznak – panaszolta lapunknak egy neve elhallgatását kérő asszony, aki az egyik városközponti illemhelyen dolgozik.
Semmibe veszik, megalázzák, lenézik a vécés néniket Félegyházán. Egyre több atrocitás éri őket, segítségre viszont nem számíthatnak. A legtöbb dolgát végezni akaró sokallja a 100 forintos „belépődíjat”, felháborodásának gyakran megengedhetetlen szavakkal ad hangot.

– Szabályosan lenézik a munkánkat. Legutóbb például egy férfi 100 euróssal akart fizetni. Nem tudtam felváltani, emiatt aztán a legaljasabb módon beszélt velem. Elvégezte a dolgát, utána tovább szidott. Végül felkapta a 100 eurót és elsietett. Az ilyen esetek szinte mindennaposak – részletezte a történteket az egyik illemhely alkalmazottja.

– Igyekszünk viccesen figyelmeztetni az embereket, hogy fizessék be a száz forintot. A válasz nemtől, korosztálytól függetlenül, a legkülönfélébb. Annyira eldurvultak az emberek, hogy már semmitől sem riadnak vissza – tette hozzá a vécés néni. Elmondta, rokkantnyugdíjából nem tud megélni, ezért kénytelen dolgozni. Betegsége miatt azonban nem tud fizikai munkát vállalni. – Korábban szociális otthonban dolgoztam. Úgy gondolom, tudok az emberekkel bánni. Igyekszem mindenkihez kedvesen szólni, de úgy tűnik, manapság ez már nem számít. Megértem, hogy drágaság van, és egyre alacsonyabb az életszínvonal, de ez senkit sem jogosíthat fel arra, hogy azt csináljon a másikkal, amit csak akar! Van ugyan biztonsági kamera a mosdó előterében, de nincs visszatartó ereje.

– Szinte minden órában történik valami. Egyik ismerősöm azt tanácsolta, tartsunk magunknál sokkolót, vagy gázsprayt. De nőként, nem merünk semmit tenni. A váltótársamat már megpofozták. Én eddig szidalmakkal, fenyegetésekkel, lökdösődéssel, ruharáncigálással megúsztam – összegezte a rokkantnyugdíjas asszony.

A problémával kapcsolatban felkerestük a kiskunfélegyházi rendőrkapitányságot. Dr. Horváth-Rekedt Gréta, sajtóreferens lapunknak azt nyilatkozta, a közelmúltban két alkalommal is helyszínre vonultak a járőrök. Mindkét esetben a váltópénz miatt alakult ki szóváltás. Komolyabb atrocitásról a rendőrségnek nincs tudomása. Ugyanakkor elmondta, a bűncselekmények megelőzése érdekében a jövőben sűrűbben járőröznek majd a környéken.

Forrás: baon.hu