Aláírásgyűjtésbe kezdtek a szemérmes gyomaendrődi férfiak tavaly, hogy a doktornő mellett férfi urológus is legyen. Dr. Farkasinszky Erzsébet az általa megalázónak ítélt támadások hatására bejelentette, befejezi tevékenységét.

Mint korábban megírtuk, Gyomaendrődön még a múlt év végén különös igénnyel álltak elő a szemérmes férfiak. Azt kérték, hogy a városban legyen férfi urológus is, mivel ők szívesebben fordulnának a saját nemükhöz tartozó orvoshoz.

Emellett a beadvány aláírói kérésüket azzal is indokolták, hogy az akkori urológus doktornőtől, dr. Farkasinszky Erzsébettől sok energiát von el az önkormányzati képviselői munkája.

A kérés mögött sokan politikai indíttatást sejtettek. Dr. Farkasinszky Erzsébet az aláírásgyűjtés és az általa megalázónak ítélt támadások hatására bejelentette, hogy márciustól befejezi urológusi tevékenységét Gyomaendrődön, később pedig önkormányzati képviselői mandátumáról is lemondott.

Dr. Torma Évától, a Városi Egészségügyi Intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy az urológiai szakrendelés zavartalanul folytatódik. A gyomaendrődi betegeket dr. Rácz Oszkár, az orosházi kórház urológus főorvosa látja el, aki hétfőn 13.00—19.00 és pénteken 8.00—16.00 óra között rendel.


Forrás: beol.hu