Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szégyenfalra kerülnek az adósok Böhönyén

Képviselői indítványra májustól közszemlére teszik Böhönyén a harminc napot meghaladó adótartozásokat a falu hirdetőtábláján.

Egyelőre még lista nélküli a böhönyei hivatal előtti hirdetőtábla. Ide kerülnek majd ki azon adósok nevei, akik nem fizették ki időben adókötelezettségeiket. A Heves megyei Makláron hasonlóan döntöttek a képviselők.

Szijártó Henrik böhönyei polgármester mondta el, hogy a legutóbbi testületi ülésen részben a jogharmonizációs követelmények, részben a központi adójogszabályok változása, harmadrészt pedig képviselői indítványra az adótartozások nyilvánosságra hozatala miatt módosították az adórendeletüket. – A törvény már lehetőséget ad arra, hogy az adótartozásokat közszemlére tegyük – folytattaSzijártó Henrik. A polgármester szerint, aki a közzel szembeni kötelezettségeinek nem tesz eleget, az a nyilvánosságra is tartozik: minden adózó állampolgárnak joga van tudni, hogy csak az ő adóját használják fel, vagy a másét is. Hozzátette azt is, hogy sokszor azok a leghangosabbak, a legkritikusabbak és "nagy ötletelők", akik tulajdonképpen nem teljesítik a velük szemben támasztott elvárásokat. 

– Egyrészt a retinenseknek szembesülniük kell azzal is, hogy ezután az egész faluban tudni fogják, hogy nem fizettek. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kis közösségben ennek nagyobb súlya van. Másfelől egy figyelemfelhívó funkciót is betölt, mert biztos vagyok abban, hogy vannak olyanok, akik egyszerűen a napi élet forgatagában elsiklanak felette, nem érzik a súlyát, fontosságát. Ma megkapja a levelet, félreteszi és holnapután már megfeledkezik róla. Remélhetőleg, ha olvassa a nevét, akkor fogja magát és befizeti – fogalmazta meg véleményét a böhönyei polgármester. 

A közszemlére szánt listára azok kerülnek, akiknél harminc napot meghaladó -  magánszemélyeknél ezer forint, jogi személyeknél, cégeknél tízezer forint feletti - adótartozást mutatnak ki.

Forrás: sonline.hu

0 Tovább

A gyomaendrődiek végre férfi urológust kaptak

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a szemérmes gyomaendrődi férfiak tavaly, hogy a doktornő mellett férfi urológus is legyen. Dr. Farkasinszky Erzsébet az általa megalázónak ítélt támadások hatására bejelentette, befejezi tevékenységét.

Mint korábban megírtuk, Gyomaendrődön még a múlt év végén különös igénnyel álltak elő a szemérmes férfiak. Azt kérték, hogy a városban legyen férfi urológus is, mivel ők szívesebben fordulnának a saját nemükhöz tartozó orvoshoz.

Emellett a beadvány aláírói kérésüket azzal is indokolták, hogy az akkori urológus doktornőtől, dr. Farkasinszky Erzsébettől sok energiát von el az önkormányzati képviselői munkája.

A kérés mögött sokan politikai indíttatást sejtettek. Dr. Farkasinszky Erzsébet az aláírásgyűjtés és az általa megalázónak ítélt támadások hatására bejelentette, hogy márciustól befejezi urológusi tevékenységét Gyomaendrődön, később pedig önkormányzati képviselői mandátumáról is lemondott.

Dr. Torma Évától, a Városi Egészségügyi Intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy az urológiai szakrendelés zavartalanul folytatódik. A gyomaendrődi betegeket dr. Rácz Oszkár, az orosházi kórház urológus főorvosa látja el, aki hétfőn 13.00—19.00 és pénteken 8.00—16.00 óra között rendel.


Forrás: beol.hu

10 Tovább

71 kilós harcsát fogtak Balmazújvárosban

Éjjeli meglepetés: kedden késő este fogták ki a képen szereplő 224 centiméter hosszú és 71 kilogramm súlyú szürkeharcsát az Újváros közelében lévő Kadarcsi tóból. 

(Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt)

Csendes Lajos horgász és segítője, Tóth János fogják közre a tekintélyes méretű halat, ami április 10-én akadt horogra. A harcsát 1 óra 10 percnyi fárasztás után sikerült csónakból kifogni, körülbelül 30-40 éves lehet.

Idősebb, mint a pecás

A tórekordnak számító fogásról a horgász elmondta, kedden 20.15 körül tette ki a botot a megszokott stégen, és nem kellett sokat várnia a kapásra: a csalira 20 perc múlva ráharapott egy hal, de akkor még nem tudták, hogy az estére hűvösre fordult időben izzasztó óra vár rájuk. Előbb a partról próbálták fárasztani a halat, de az olyan erővel és iramban vitte a zsinórt, hogy a horgász és segítője, Tóth János csónakból volt kénytelen követni a zsákmányt, amiről ekkor már sejtették, hogy méretes lehet. – Még most is görcsben a karom, pedig nem vagyunk gyenge emberek – mutatta a hajsza nyomait szerda délelőtt a kisportolt horgász, aki két éve már fogott egy 60 kilogrammos busát a Kadarcsi tóban. – Ötéves korom óta horgászom, itt nőttem fel a tónál. A most fogott harcsa nemcsak az általam valaha fogott legnagyobb hal, de tórekordnak is számít – mondta a 30 éves horgász, és némi megilletődöttséggel tette hozzá: – Ez a hal már akkor itt úszkált a tóban, amikor én még meg sem születtem. Elárulta, hogy harcsapaprikás készül a mértes példányból, amit ő maga fog megfőzni. Alighanem az ízekkel sem lesz majd baj, mert – mint kiderült – Csendes Lajos szakács egy debreceni étteremben.

Beírta magát a bajszos hal a horgásztörténelembe

A Kadarcsi tóból kifogott harcsa egyébként a legnagyobbak közül való. A nem hivatalos világrekordot eddig egy német horgász állította fel, aki Olaszországban, a Pó folyóból 251 centiméter hosszú, 117 kilogrammos harcsát emelt ki. Magyarországon 2010-ben a Töröcskei tóból fogott ki egy horgász egy 230 centiméter hosszú, 113 kilogrammos harcsát, ami hazai rekordnak számít.


Forrás: civishir.hu

5 Tovább

Hetvenötmilliót bukott a lottón Károly

Szívroham kerülgette a biztonsági ôrt, amikor meglátta a tévés sorsoláson kihúzott számsort. Pedig előtte jelet adott ágya fölött a pók, de nem vette komolyan. A jutai férfi otthon felejtette a nyertes szelvényt, és gépi játékot kért.

Negyven éve lottózik Györfi Károly. Játszik ötös, hatos, skandináv lottón és luxoron is, s közben rendületlenül hisz a szerencséjében. Nem bízza a véletlenre: mindig ugyanazokat a szerencseszámokat teszi meg. A negyven év alatt egyszer tett kivételt: a skandináv lottón múlt szerdán gépi sorsolást kért. S éppen akkor nyert volna a saját számaival hetvenötmillió forintot!



                               A biztonsági őr a gyerekeinek adta volna a milliókat
                                                     Fotó: kapos.hu



– Vannak kedvenc szerencseszámaim, amikből soha nem engedek. Ilyen a 25, a fiam születésnapja, de a 4-et, a 27-et és a 33-at is ­min­den szelvényen megjátszom. A skandináv lottóra a hét szelvényt otthon kitöltöttem, de a lottózóban vettem észre, hogy elfelejtettem magammal vinni őket. Gondoltam, egyszer kivételt teszek, és gépi sorsolást kértem – meséli a biztonsági őr a Borsnak.


Szerda este ült a televízió előtt, nézte a sorsolást, és döbbenten látta, hogy a saját szokásos számait húzzák ki szépen sorban. Már megörült, amikor eszébe jutott: hiszen nem is az előkészített szelvényeket adta fel!


– Azt hittem, menten infarktust kapok. A feleségem sírva fakadt. Hetvenötmillió forintot buktunk el, ennyit nyertünk volna az előre kitöltött szelvénnyel, amit itthon felejtettem – bosszankodik Károly. – Pedig voltak előjelek, amikre utólag visszagondolva felfigyelhettem volna. Egyik este például egy hatalmas fekete pók mászott az ágyunk fölött. ­Talán ő hozta a szerencsénket, de sajnos én nem éltem vele.


A pénznek pedig lett volna helye: Györfi Károly egy Somogy megyei kis faluban, Jutában él. Két munkahelyen is dolgozik: az őrködés mellett besegít a helyi autószervizben is. Két gyermeke és három unokája van.

– Jól jött volna a pénz, a gyerekeimet segítettem volna belőle elsősorban, de jutott volna a kollégáimnak is valami apróság – teszi hozzá. Károly továbbra sem adja fel, lottózik rendületlenül, és bízik benne, hogy egyszer rámosolyog a szerencse. Másodszor nem szalasztja el, ígéri.
Gergály Jutdith (borsonline)

8 Tovább

A legszebb somogyi lányok

Bár az olvasóink őket látták a legszebbnek, mégis nemet mondanak a szépségiparra. A Sonlány döntő első három helyezettje civil szakmát választana.

Kozma Stefánia nyerte a Sonlány 2011 döntőjét, a kaposvári lány a katolikus gimnáziumban tanul, ahol egészen a finálé végéig nem tudták a társai, hogy benevezett a versenyre.

– Az egyik tanárom gratulált az óra elején a győzelmemhez, ekkor derült csak ki a többiek számára, hogy én is részt vettem a versenyen – mesélte Kozma Stefánia. – Amúgy már a jelentkezés is kalandosra sikeredett, ugyanis édesanyám beszélt rá, miután látta az előző évi nyerteseket a Somogyi Hírlapban, hogy mérettessem meg magam a Sonline-on. A fotózás nagyon gördülékenyen ment, bár még sohasem készült rólam sorozat, egy cseppet sem izgultam. Talán a lellei borkirálynő-választáson szerezett tapasztalok segítettek abban, hogy ne legyek lámpalázas.
A kaposvári gimnazista a jövőben gyerekekkel szeretne foglalkozni, tanítónő akar lenni. A szépségipar szóba se jöhet, bár kötődik hozzá, hiszen szabadidejében barátnői körmeit szépítgeti.

A kaposvári lány eladóként dolgozott, jelenleg azonban nincs munkahelye, állást keres. – Mindenképpen itthon szeretnék maradni, felvetődött a külföldi munkavállalás lehetősége, de elvetettem – így Kocsis Anita.
A Sonlány ezüstérmese szabadidejében sportol, s barátaival bulizni jár, de a wellnesst sem veti meg.

A tanulás tölti ki szinte minden idejét Ábrahám Viktóriának, aki a harmadik lett a versenyünkön. – Siófokon a Kodolányi János Főiskolára járok, ahol egy kétéves idegenforgalmi képzésen veszek részt – mondta. – A sikeres vizsgák után pedig egyetemre szeretnék menni.
A húsz éves Balaton-parti lányt a családja győzte meg, hogy induljon el a versenyünkön. – Már hosszú ideje „rágták a fülemet” – különösen a testvérem –, hogy vegyek részt egy szépségversenyen – avatott be a részletekbe Ábrahám Viktória. – Nem igazán vonzott a színpad, ezért úgy döntöttem, online mutatom meg magam, ráadásul a fotóst,Gáti Kornélt is jól ismertem, így belevágtam a kalandba. Ami először nem ment simán, hiszen nagyon izgultam, a végére azonban már nagyon megtetszett.

Az iskolában a barátai bátorították – nemcsak szavakkal, hanem voksokkal is. Ám ahogy ilyenkor lenni szokott negatív kritika is érkezett, ám a siófoki szépség szerint ők csak irigykedtek.

Forrás: sonline.hu

0 Tovább

tájszólás

blogavatar

Nem Pest.